Page MenuHomePhabricator

fullscreening mpv in E issue.
Closed, InvalidPublic

Description

I'm not sure what to call it.
I recorded what happened.

Don't composite fullscreen windows

Is set.

{F9378}

mpv isn't crashing. When I set full screen it just gets all wonky.

Versions :
Arch Linux : 3.14.1-1-ARCH
Enlightenment : enlightenment-git 0.18.99.18327.69e3906-1
EFL : efl-git 1.9.99.25581.53a9fcf-1
mpv : mpv-git 0.37843.40c517c-1
nvidia : nvidia-dkms 337.12-1

abyomi0 created this task.Apr 25 2014, 1:07 PM
abyomi0 updated the task description. (Show Details)
abyomi0 raised the priority of this task from to Incoming Queue.
abyomi0 changed the visibility from "All Users" to "Public (No Login Required)".
abyomi0 added a subscriber: abyomi0.
abyomi0 updated the task description. (Show Details)Apr 25 2014, 2:14 PM
abyomi0 updated the task description. (Show Details)
abyomi0 removed a subscriber: Drakevr.
abyomi0 updated the task description. (Show Details)Apr 25 2014, 8:19 PM
abyomi0 updated the task description. (Show Details)Apr 26 2014, 5:42 AM

This doesn't occur with

Software Rendering
abyomi0 triaged this task as Normal priority.Apr 29 2014, 8:57 AM

This does not occur when

Don't Composite fullscreen windows

is off.

abyomi0 added a comment.EditedMay 7 2014, 8:36 AM

This also seems to affect the Slideshow option on Google+...

Still happens.

Software Versions :
Name : enlightenment-git
Version : 0.18.99.18344.7ff5a2a-1

Name : efl-git
Version : 1.10.0beta1.25676.5a1c7f6-1

abyomi0 assigned this task to zmike.May 7 2014, 8:50 AM
zmike added a comment.May 7 2014, 9:52 AM

Does this happen if you use mpv -vo x11 ?

I'll let you know in about 3 hours, I'm building CyanogenMod...

Sorry for the wait, that took longer than I thought.
It flickers. The attached video doesn't seem to really capture the intensity of the flickering though.
mpv print this : [vo/x11] can't keep up! Waiting for XShm completion events...

abyomi0 added a comment.EditedJun 2 2014, 8:53 PM

Woo! ...okay...

This seems limited to VDPAU...this does not occur with

mpv --vo=opengl --hwdec=vdpau

or

mpv --vo=x11 --hwdec=vdpau

but it does occur with

mpv --vo=vdpau --hwdec=vdpau

However instead of flickering, the screen just goes completely black.
(which also somehow seems related to T1306...I have a question about that which I will put there...)

Name : enlightenment-git
Version : 0.18.99.18481.1a492e3-1

Name : efl-git
Version : 1.10.99.25881.f3ce703-1

Oops. Didn't mean to remove you and forget to add you back.

zmike closed this task as Invalid.Jun 3 2014, 2:32 AM

Okay, so it's either a mpv issue or a driver issue.