Page MenuHomePhabricator

_native_bind_cb() eglCreateImage() for Pixmap 0x0xe325d6 failed:
Closed, InvalidPublic

Description

I am getting a considerable amount of these error under GTK applications.

ERR<3168>:evas-gl_x11 modules/evas/engines/gl_x11/evas_engine.c:1995 _native_bind_cb() eglCreateImage() for Pixmap 0x0xe325d6 failed: 0x3003
## Copy & Paste the below (until EOF) into a terminal, then hit Enter

eina_btlog << EOF
/usr/lib64/libedje.so.1  0x7fad4545ed7b 0x7fad453af000
/usr/lib64/libedje.so.1  0x7fad4545ed7b 0x7fad453af000
/usr/lib64/libeina.so.1  0x7fad4242a389 0x7fad42402000
/usr/lib64/libeina.so.1  0x7fad4242b15f 0x7fad42402000
/usr/lib64/libeina.so.1  0x7fad4242c5ff 0x7fad42402000
/usr/lib64/evas/modules/engines/gl_x11/v-1.20/module.so  0x7fad3432fc59 0x7fad3432d000
/usr/lib64/evas/modules/engines/gl_generic/v-1.20/module.so      0x7fad2f2fdc1f 0x7fad2f2e8000
/usr/lib64/libevas.so.1  0x7fad45eae56e 0x7fad45cfe000
/usr/lib64/libevas.so.1  0x7fad45de5025 0x7fad45cfe000
/usr/lib64/libevas.so.1  0x7fad45de6342 0x7fad45cfe000
/usr/lib64/libevas.so.1  0x7fad45de6bc6 0x7fad45cfe000
/usr/lib64/libevas.so.1  0x7fad45d6546d 0x7fad45cfe000
/usr/lib64/ecore_evas/engines/x/v-1.20/module.so         0x7fad3454674d 0x7fad3453c000
/usr/lib64/libecore_evas.so.1    0x7fad45ae6c81 0x7fad45ad3000
/usr/lib64/libecore.so.1         0x7fad428fe7ae 0x7fad428e4000
/usr/lib64/libeo.so.1    0x7fad451a451b 0x7fad45192000
/usr/lib64/libeo.so.1    0x7fad451a0e84 0x7fad45192000
/usr/lib64/libecore.so.1         0x7fad42901c84 0x7fad428e4000
/usr/lib64/libecore.so.1         0x7fad42902287 0x7fad428e4000
/usr/bin/enlightenment   0x55c335ac6aac 0x55c335a84000
/lib64/libc.so.6         0x7fad414e4551 0x7fad414c4000
/usr/bin/enlightenment   0x55c335ac7bba 0x55c335a84000
EOF
wltjr edited projects, added efl; removed enlightenment-git.Oct 13 2017, 10:17 AM
jpeg added a subscriber: jpeg.Oct 15 2017, 10:57 PM

Just a note: 0x3003 means EGL_BAD_ALLOC.

* If insufficient memory is available to complete the specified
  operation, the error EGL_BAD_ALLOC is generated.

Somehow I doubt this has anything to do with an out-of-memory situation.

Very unlikely oom, most my systems have it to spare at all times. I haven't been able to max out ram outside of an unwanted runaway process maxing out both cpu and ram requiring hard reboot. Which never occurs when those errors are generated. They seem to get generated pretty often. Multiple times under most GTK apps.

jpeg added a comment.Oct 16 2017, 9:54 PM

If you have an nvidia card then nvidia-smi can show you the total GPU memory usage. If that somehow has blown out of proportions then it would be an OOM situation. Not completely impossible but here what I've seen was that this memory usage (texture) would be transfered to standard RAM (slow) and eventually to swap (extremely slow).
Anyway, what kind of hardware are we talking about? Drivers? Linux version? E version? I guess this is EFL 1.20 release?

Ah video ram, possible. Though it happens on both systems. Does not seem to effect anything. Nothing visible on screen, just spits stuff out in session log. Sorry for leaving out relevant information.

Desktop is dual DVI Radeon/AMD 1GB, and Laptop is Intel 512MB, but has nVidia 1GB not used, prime thing. I can enable nVidia, but mostly for playing around. Mostly just using Intel on laptop Radeon/AMD on desktop. Desktop is always dual display. Laptop I do use external, but only have 1 display active on laptop via Intel at any time.

[    3.929654] [drm] radeon kernel modesetting enabled.
[    3.931228] [drm] initializing kernel modesetting (CAICOS 0x1002:0x6779 0x174B:0xE164 0x00).
[    3.931347] ATOM BIOS: C26401
[    3.931847] radeon 0000:01:00.0: VRAM: 1024M 0x0000000000000000 - 0x000000003FFFFFFF (1024M used)
[    3.931849] radeon 0000:01:00.0: GTT: 1024M 0x0000000040000000 - 0x000000007FFFFFFF
[    3.931855] [drm] Detected VRAM RAM=1024M, BAR=256M
[    3.931856] [drm] RAM width 64bits DDR
[    3.933250] [TTM] Zone  kernel: Available graphics memory: 4042408 kiB
[    3.933252] [TTM] Zone   dma32: Available graphics memory: 2097152 kiB
[    3.933287] [drm] radeon: 1024M of VRAM memory ready
[    3.933288] [drm] radeon: 1024M of GTT memory ready.
[    0.529675] [drm] Memory usable by graphics device = 4096M
[    0.566819] [drm] Initialized i915 1.6.0 20170403 for 0000:00:02.0 on minor 0

Drivers

x11-drivers/xf86-video-ati-7.10.0::gentoo  USE="glamor udev" 0 KiB
x11-drivers/xf86-video-intel-2.99.917_p20170313::gentoo  USE="dri dri3 sna udev uxa xvmc -debug -tools" 0 KiB

Desktop - Linux version 4.12.3-gentoo
Lapotp - Linux version 4.12.1-gentoo

E 22+ git ~Oct 13th
EFL 1.20.4

bu5hm4n closed this task as Invalid.Jun 11 2018, 1:10 AM
bu5hm4n added a subscriber: bu5hm4n.

This is obviously a driver things, as it returns clearly a mem error.